Job DetailsRefer Job: Send to a Friend
  • Share this on Facebook
  • Share this on LinkedIn

Add Add to Saved Jobs

Back

Jouw uitdaging 

Als Adviseur Arbo & Veiligheid ben je verantwoordelijk voor het signaleren, coördineren en adviseren in alles wat er gebeurt op het gebied van arbo en (machine-)veiligheid. Vanuit jouw rol zorg je ervoor dat de organisatie voldoet aan de wettelijke- en bedrijfsspecifieke eisen op het gebied van arbeidsomstandigheden (machine-, brandveiligheid, fysieke belasting). Je stelt beleid, richtlijnen en procedures op veiligheidsgebied op en bewaakt deze. Vanwege de vele machines en apparaten in ons bedrijf heb je ervaring met machineveiligheid en breng je technische kennis mee. Je verzorgt trainingen en voorlichting (zoals toolboxen) rondom diverse veiligheidsthema’s en loopt veiligheidsrondes. Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van RI&E’s en het bewaken en opvolgen van acties die hieruit voortkomen. Je geeft advies op het gebied van veiligheid voor losse vraagstukken maar draait ook mee in diverse projecten.  Bij het aanschaffen van nieuwe machines en apparaten of wanneer er procesoptimalisaties worden doorgevoerd ben jij degene die nadenkt over de eisen waaraan deze moeten voldoen. Ook zet je je samen met je HSE-collega’s in voor de opvolging en analyse van veiligheidsgerelateerde near misses en incidenten. Je zet je in voor het verhogen van het veiligheidsbewustzijn in de organisatie. Uiteindelijk hebben we één gezamenlijk doel; allemaal veilig weer naar huis aan het eind van de werkdag.

 

Jij bent
Je bent verantwoordelijk, innovatief en wilt samen werken aan veiligheid. Je hebt hbo-werk en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde HVK-opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring in dit vakgebied. Een achtergrond in de techniek, werktuigbouwkunde of chemie is een pré. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent enthousiast, kritisch, beschikt over de juiste overtuigingskracht en gaat graag de werkvloer op om mee te denken en te adviseren. Je bent thuis in (kwaliteits-, arbo- en/of milieu-) managementsystemen en hebt kennis van de arbowetgeving en bedrijfsveiligheidsvoorschriften. Verder heb je ervaring met het uitvoeren, bewaken en coördineren van RI&E’s.

 

Wij bieden
Een uitdagende baan met boeiende collega’s in een leuk team. Naast een aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden is de werksfeer prettig en zijn er volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.